regelen, ontzorgen of meedenken: maatwerk is standaard

 

 

u heeft een aanspreekpunt voor al uw zaken

heldere tarieven

Algemeen

Uw gegevens


Naam*

Naam bedrijf*

E-mail*

Adres/Plaats*

Telefoon

Uw vraag/opmerking*

 
 

Zoeken

Inloggen op uw account E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten? inloggen Nog geen account? Klik hier
         
 
 

Certificaat IFS Logistiek beschrijft
geen handelsactiviteiten. En wat nu…

 

Afgelopen maanden krijgen wij steeds vaker de opmerking van bedrijven die een certificaat IFS Logistiek hebben, dat hun leveranciers informeren waarom de handelsactiviteiten niet zijn gecertificeerd. Echter men heeft toch een IFS logistiek certificaat!!

De scope van een IFS logistiek certificaat zegt alleen iets over de evt. logistieke- en opslagactiviteiten. Indien er naast logistieke activiteiten ook in- en verkoopactiviteiten plaatsvinden bij bedrijven, volstaat alleen de IFS logistiek norm niet. Men is dan helaas ook genoodzaakt om voor een IFS Broker certificaat op te gaan. Ons advies is om beide certificaten gelijktijdig te laten certificeren. Hierdoor zal de certificerende instelling met een reductie aan tijd/ kosten komen.

Aanpassingen / extra eisen.
In de meeste gevallen zijn deze eisen al opgenomen in het handboek. Let o.a. goed op of in de beleidsverklaring de verwijzing naar IFS Broker is opgenomen. In het processchema moet duidelijk aangegeven worden welke processtappen onder de IFS Broker scope vallen. Tevens dient gecontroleerd te worden of de interne audit voldoet aan alle normelementen van de IFS Broker.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben of vrijblijvend hierover geïnformeerd willen worden, neem dan contact op met Casper Weststeijn cwe@ns-quality.nl of bel 0418-575859.

 

 


© 2015 N&S Quality Consultants

N&S Quality Consultants B.V.

 

Hogeweg 129, 5301 LL Zaltbommel

 

t. 0418-57 58 59 f. 0418-57 58 55

 

e. office@ns-quality.nl i. www.ns-quality.nl