N&S - Maat in kwaliteit

 
Events
22 en 23 oktober, Vianen
CURSUS VOEDSEL - EN MACHINEVEILIGHEID

Tijdsduur

2 dagen bij Pilz Nederland te Vianen. De training kan desgewenst ook incompany gegeven worden.

 

Voor wie is deze cursus?

Constructeurs van machines en installaties (E en W), projectleiders, beheerders machinepark, kwaliteitsmanagers, pro­ductiemanagers, maintenance managers, procesoperators & procestechnologen

 


Uw investering

€ 1.295 euro per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, dat tevens al waardevol naslagwerk dient, en compleet arrangement, inclusief lunch, koffie, thee, frisdrank en versnaperingen tijdens de breaks (excl. BTW)

 

Inhoud

Voedselveiligheid versus Machineveiligheid Open-Aanpak versus Gesloten-Aanpak • De problematiek rondom bestaande als ook nieuw aan te schaffen machines voor levensmiddelen • Eisen die gesteld worden door de GFSI standaarden aan procesaanpassingen Machinerichtlijn 2006/42/EG en haar specifieke eisen aan machines voor levensmiddelen • Gebruik van C-normen in de voedingsmiddelenindustrie, zoals verpakkingsmachines (EN 415 reeks), kantelaars (EN 13288), liften (EN 13288), transportsystemen (EN 619, EN 620), snijmachines • C-normen voor de basisveiligheid zoals prEN 1672-1 (machineveiligheid), EN 1672-2 (hygiëne eisen) • Hoe krijg ik de machines CE gemarkeerd? Hoe krijg ik de juiste input van de werkvloer en welke communicatietechnieken kan ik daarvoor inzetten?


C Copyright N&S Quality 2015

  Bezoek de desktop versie