Veelgestelde vragen

 
 
Zoeken

Inloggen op uw account E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten? inloggen Nog geen account? Klik hier
 
 

Kwaliteit

VoedselveiligheidIFS eist van mij een Food defense plan, wat moet ik hiervoor doen?
 1. De verschillende normelementen van IFS hoofdstuk 6 opnemen in een procedure Food Defense.
 2. Het opstellen van een food defense plan.
 • Veel bedrijven hebben moeite met het invullen van een food defense plan. Het beredeneren van een effect factor lukt nog wel, daarentegen is de kans factor lastiger in te schatten. Immers hoe groot is de kans dat je getroffen wordt door Food Defense. Hoe groot is de kans dat de dijken doorbreken? Wat vandaag een kleine kans is kan morgen heel anders zijn.
 • Bij de werkwijze die N&S kiest bij het opstellen van een food defense plan gaan we uit van een gevoeligheidsfactor. Hoe gevoelig ben je als bedrijf voor chantage of manipulaties? Aan de hand van de analyse wordt er een actielijst opgesteld waarmee duidelijk wordt aangegeven welke knelpunten er zijn m.b.t. food defense.
 1. Uitvoeren van een interne audit.
 • Het food defense plan dient jaarlijks beoordeeld te worden of de afgeleide risico’s invloed hebben op de voedselintegriteit. Toegangspunten dienen hierbij ook gecontroleerd te worden. Een veel voorkomend probleem is dat er “bekende” auditors gebruikt worden. N&S kan u ondersteunen in de vorm van een “mystery shoppers”. Op deze manier kunt u het systeem testen. Hoe gemakkelijk kan een vreemde bij uw product komen? Deze audit kan gecombineerd worden met een totale IFS audit.
 1. Trainen van alle medewerkers op het gebied van food defense (jaarlijks of op momenten dat er significante veranderingen zijn; normelement 6.3.2).
 • Medewerkers dienen getraind te worden in food defense. Hierbij staan wij vooral stil bij preventie mogelijkheden. Deze trainingen worden veelal gecombineerd met een HACCP training. In deze training staat centraal op welke facetten jij als medewerk invloed hebt.

Ook een vraag?

Naar product
Welke IFS norm is van toepassing op mijn bedrijf?

IFS Food is voor bedrijven welke voedsel produceren of verwerken.

IFS Logistiek is voor bedrijven welke verpakte goederen voor derden logistiek verhandelen.

IFS Broker is voor bedrijven welke goederen in- en verkopen zonder dat de bedrijven in direct contact komen met de goederen.

Ook een vraag?

Naar product
Welke BRC norm is voor mijn bedrijf van toepassing?

BRC Food beschrijft de eisen voor de bereiding van bewerkte voedingsmiddelen en de bereiding van primaire producten die geleverd worden als huismerken voor de detailhandel, merkartikelen en levensmiddelen of ingrediënten voor gebruik door de foodservice- en cateringbedrijven en levensmiddelenproducenten.

BRC S&D is van toepassing voor bedrijven die opslag en distributie verzorgen van producten. Hierbij horen ook bedrijven die alleen het logistieke gedeelte verzorgen en dus geen producten inkopen.

BRC-Iop is van toepassing voor producenten van verpakkingsmaterialen, bijv. drukkerijen, spuitgietbedrijven, producenten van papier / karton.

Ook een vraag?

Naar product
Wat is het verschil tussen vers vlees en een vleesbereiding

Vlees: eetbare delen van de in de punten 1 tot en met 7 bedoelde dieren, inclusief het bloed:

 1. Als landbouwhuisdier gehouden hoefdieren: als landbouwhuisdier gehouden runderen (met inbegrip van de soorten Bubalus en Bison), varkens, schapen, gieten en eenhoevige.
 2. Pluimvee: gekweekte volgens, met inbegrip van volgens die niet als landbouwhuisdier worden beschouwd, maar wel als landbouwhuisdier worden gekweekt, met uitzondering van loopvogels.
 3. Lagomorfen: konijnen, hazen en knaagdieren.
 4. Vrij wild:
  Wilde hoefdieren en lagomorfen, evenals andere landzoogdieren die voor menselijke consumptie bejaagd worden en die krachtens de in de betrokken lidstaten geldende wetgeving als vrij wild beschouwd worden, met inbegrip van zoogdieren die in een gesloten gebied leven met eenzelfde vrijheid als vrij wild.
  Voor menselijke consumptie bejaagde niet-gedomesticeerde vogels
 5. Gekweekt wild: gekweekte loopvogels en andere gekweekte landzoogdieren dan die bedoeld in punt 1.
 6. Klein vrij wild: vrij vederwild en in vrijheid levende lagomorfen.
 7. Grof vrij wild: in vrijheid levende landzoogdieren die niet onder de definitie van klein vrij wild vallen.

Vleesbereiding: vers vlees, met inbegrip van vlees dat in kleine stukken is gehakt, waaraan levensmiddelen, kruiderijen of additieven zijn toegevoegd of dat een verwerking heeft ondergaan die niet volstaat om de inwendige spierweefselstructuur van het vlees te veranderen en daardoor de kenmerken van vers vlees te doen verwijderen.

Ook een vraag?

Naar product
Wat moet ik doen als ik een MRL overschrijding heb bij één van mijn producten?

Stap 1: De bewuste partij blokkeren.

Stap 2: Melding maken bij de NVWA.

Stap 3: ARFD waarde bepalen.

Stap 4: ARFD waarde bekend.

Stap 4.1 : ARFD waarde is niet bekend: NVWA beslist wat er moet de partij moet gebeuren.

Stap 4.2 : AFRD waarde is wel bekend: ARFD waarde groter dan 100%. Actie Recall.

Ook een vraag?

Naar product

ARBO
 

© 2015 N&S Quality Consultants

N&S Quality Consultants B.V.

 

Hogeweg 129, 5301 LL Zaltbommel

 

t. 0418-57 58 59, f. 0418-57 58 55

 

e. office@ns-quality.nl, i. www.ns-quality.nl

 

regelen, ontzorgen of meedenken:

maatwerk is standaard

u heeft een aanspreekpunt voor al uw zaken

heldere tarieven