regelen, ontzorgen of meedenken: maatwerk is standaard

 

 

u heeft een aanspreekpunt voor al uw zaken

heldere tarieven

Algemeen

Uw gegevens


Naam*

Naam bedrijf*

E-mail*

Adres/Plaats*

Telefoon

Uw vraag/opmerking*

 
 

Zoeken

Inloggen op uw account E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten? inloggen Nog geen account? Klik hier
         
 
 

Duurzaamheid; van abstract naar concreet!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg actueel. Veel ondernemers en bedrijven zijn ermee bezig. Met name op beleidsniveau gebeurt een hoop, maar concrete acties blijven vaak achterwege. Bedrijven weten niet goed hoe aan de gang te gaan of willen resultaat laten zien uit marketing oogpunt, zonder zelf intrinsiek gemotiveerd te zijn. Daarom; Duurzaamheid concreet in 4 stappen:

1. Duurzaamheid werkt alleen als de directie echt zelf gemotiveerd is!

Belangrijk is dat het (top)management echt wil. Duurzaamheid betekent namelijk niet het uitvoeren van een los project, maar echt een change of mind! Belangrijk is daarbij ook om het goede voorbeeld te geven. Duurzaamheid alleen omdat de klant het wil werkt dus niet op de langere termijn!

2. Duurzaamheid; zorg voor bewustzijn en betrokkenheid van alle medewerkers!

De gehele organisatie moet doortrokken zijn van duurzaamheid. Dit betekent dat medewerkers bewust moeten zijn van de voor hun relevante aspecten en ook gemotiveerd moeten zijn om dit te behalen. Om dit te realiseren is goede communicatie en het realiseren van betrokkenheid nodig.

3. Stel concrete doelen

Vertaal het duurzaamheidsbeleid in concrete doelen per afdeling. Dit kunnen doelen zijn op het gebied van milieu (CO2 reductie, vermindering energiegebruik, etc.) maar ook op het gebied van social accountabillity (bijvoorbeeld 80 % inkoop bij gecertificeerde leveranciers). Natuurlijk kan als doelstelling ook het behalen van een bepaald certificaat (bijvoorbeeld ISO 14001) voor de organisatie fungeren.

4. Vertel het rond!

Laat uw omgeving weten hoe het u vergaat. Vertel de successen maar ook de valkuilen en failures. Duurzaamheid betekent namelijk ook delen!


© 2015 N&S Quality Consultants

N&S Quality Consultants B.V.

 

Hogeweg 129, 5301 LL Zaltbommel

 

t. 0418-57 58 59 f. 0418-57 58 55

 

e. office@ns-quality.nl i. www.ns-quality.nl